Bokningsvillkor

Vänligen läs noga igenom våra boknings- och avbokningsvillkor.

Kostnadsfri om- och avbokning fram till 29 dagar innan kursstart.

Vid om- och avbokning 28-14 dagar före kursstarten debiteras 50% av kursavgiften.

Vid om- och avbokning 13-0 dagar före kursstarten debiteras hela kursavgiften.

Du kan överlåta din plats till en annan deltagare. Då överlåter du också avgiften till den nya deltagaren. Meddela oss ersättarens namn och kontaktuppgifter senast dagen innan kursstart för att överlåta din plats.

Cirka fyra veckor innan kursen startar skickas e-postkallelse med uppgifter om datum, kurstid, adress, lokal och annan viktig information. Har en kursbokning genomförts senare än fyra veckor innan kursstart skickas en kallelse i samband med bekräftelsen.

Om du uteblir från ett bokat kurstillfälle är detta kurstillfälle förbrukat. Du kan således inte kostnadsfritt ta igen tillfället senare. Du får ingen ekonomisk kompensation för det tillfälle då du var frånvarande.

Vi ersätter inte deltagarens kostnader för resor och logi i samband med avbokning. Kontakta oss gärna för frågor om våra avbokningsregler.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in ett tillfälle vid för få deltagare.

Vi är tacksamma om du skriftligen meddelar oss eventuella förändringar och avbokningar för att undvika missförstånd.  

Ersättning och betalning
Kursavgiften anges på hemsidan. Kursdeltagarens kostnader för resor och logi omfattas ej. Ersättningen regleras årligen och mervärdeskatt tillkommer. Betalning av kursavgiften ska ske i enlighet med faktura som skickas ut till företagskunden.

Om inte annat framgår av fakturan ska betalning ske inom trettio (30) dagar från mottagandedatum för fakturan. Vid utebliven eller försenad betalning har S:t Eriks rätt till dröjsmålsränta med referensräntan plus åtta (8) procent.

Om betalning inte har skett inom sju (7) dagar efter utfärdad påminnelse, har S:t Eriks rätt att avbryta leveransen av utbildningar till företagskunden eller kräva betalning i förskott för alla framtida kurstillfällen.

S:t Eriks äger rätten att verifiera företagskundens kreditvärdighet i samband med en ny beställning. Om företagskunden försätts i konkurs, träder i likvidation, inleder ackordsförfarande, ställer in betalningar eller ådrar sig näringsförbud har S:t Eriks rätt till att häva avtalet.

Våra priser regleras årligen. Priserna avser kurser som genomförs innevarande år. Alla kurspriser är exklusive moms om inget annat anges.

Kursdeltagarens skyldigheter
Kursdeltagaren är skyldig att följa S:t Eriks arbetsmiljö-, miljö- och säkerhetsanvisningar för säkert arbete och använda tillhandahållen skyddsutrustning i de fall det är aktuellt.

Kursdeltagaren förbinder sig att inte sprida S:t Eriks upphovsrättsligt skyddade studiematerial.

Kursdeltagaren är skyldig att följa S:t Eriks ordningsregler inklusive alkohol- och narkotikapolicy.

Kursdeltagaren ansvarar för att använda tillgången till S:t Eriks lärplattform i enlighet med fastställda regler och enbart i utbildningssyfte.

Eventuella avvikelser från gällande regler rapporteras till relevant ansvarig beställare. Allvarliga avvikelser medför skadeståndsskyldighet för företagskunden.

Försäkring
Företagskunden ska säkerställa att det finns erforderligt försäkringsskydd för kursdeltagaren under utbildningstiden.

Force majeure
S:t Eriks har ingen ersättningsskyldighet mot kund om S:t Eriks hindras att utföra sina åtaganden i rätt tid på grund av förhållanden som inte kunnat förutses och vars menliga inverkan inte rimligen kunnat undanröjas.