Sos-planerare

Skydd- & säkerhetsplanerare

Sos-planerare

Skydd- & Säkerhetsplanerare (SOS-Planerare)

Vill du bli en skicklig planerare och riskbedömare av arbete i spårområden? Vår kurs ger dig kunskap och behörighet för att utföra uppgifter som en skydds- och säkerhetsplanerare. Du kommer lära dig att planera och riskbedöma arbetet för egen och andras säkerhet vid aktiviteter i spårområdet, samt ansvara för samordning av skydds- och säkerhetsfrågor på arbetsplatsen.

Målgrupp
Denna kurs riktar sig till personal som ansvarar för planering och riskbedömning av arbete för egen och andras säkerhet vid aktiviteter i spårområden, samt för samordning av skydds- och säkerhetsfrågor på arbetsplatsen. Vid utövande av dessa arbetsuppgifter krävs god anläggningskännedom inom spårområdet.

Syfte
Under kursen kommer du att utveckla dina färdigheter i att skapa effektiva skydd- och säkerhetsplaner för arbete i spårområden. Du får de kunskaper som behövs för att identifiera risker och vidta nödvändiga åtgärder för att säkerställa en trygg arbetsmiljö för alla inblandade. Vi betonar vikten av god anläggningskännedom för att kunna ta beslut som främjar säkerheten och effektiviteten i arbetet.

Vår kurs ger dig möjlighet att bli en kompetent skydds- och säkerhetsplanerare och spela en viktig roll för att säkerställa att arbete i spårområden utförs på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Ta steget mot en säkrare järnvägsmiljö och ansök om kursen idag. Välkommen till en utbildning som främjar ansvarstagande och säkerhet inom järnvägen.

  • 3 dagar

    Cirka 18 timmar teori

  • Genomgången utbildning för skydds- och säkerhetsledare (BASÄSKYDD)

    Efter utbildningen ska kursdeltagaren genomgå arbetsmiljöutbildning i Bättre Arbetsmiljö (BAM) eller motsvarande.

    I förekommande fall behövs även:

    - Allmän järnvägsteknik för tekniker

    - Stabilitetspåverkande arbete (BASTAB)

    För att behålla behörigheten ställs det krav på årlig repetitionsutbildning, mellan 1-jan och 31 maj, samt regelbundet utövande i den omfattning som krävs

  • TDOK 2015:0309, TTJ, i tillämpliga delar

    TDOK 2016:0289 i tillämpliga delar

    TDOK 2013:0001; TSA

    TDOK 2015:0223; Elsäkerhetsföreskrifter

    Kunskapskontroll

    Tillämpningsövning

Föregående
Föregående

BASÄSKYDD

Nästa
Nästa

BASÄTSM